Sakkunnig information, rådgivning och utbildning för arbetsgivare inom landsbygdsnäringarna, trädgårds-, grön- och miljöanläggningsbranschen samt pälsproduktionsbranschen.

Landsbygdens Arbetsgivareförbund - LAF

Då man anställer unga, under 18-åringar, till sommarjobb ska arbetsgivaren se till att de övervakas särskilt väl i arbetet. Unga arbetstagare saknar ofta tidigare arbetserfarenhet och därför ska de introduceras i arbetet särskilt grundligt innan arbetandet påbörjas. Introduceringen och handledningen ska fortsätta under anställningens förlopp, om arbetsuppgifterna t.ex. förändras. Mera material om introduceringen finns här:

LAF fortsätter med gratis utbildning för medlemmarna denna vår. Dagar för anställningsfrågor ordnas enligt följande:

Kollektivavtalets centrala ärenden under kontroll
• Onsdag 17.4. Seinäjoki (på svenska) / De övriga på finska:
• Fredag 5.4. Tavastehus / Torsdag 11.4. Åbo / Måndag 15.4. Seinäjoki

Utmanande situationer på arbetsplatsen – på finska
• Fredag 12.4. Åbo / Tisdag 16.4. Seinäjoki

Utbildningsdagarnas program och anmälningsanvisningar finns på Extranet-medlemssidorna i punkten: Utbildning. Om du inte ännu är medlem i LAF, ta kontakt med vår byrå. Välkommen med!

Inom LAF:s avtalsbranscher träder löneförhöjningarna år 2019 i kraft i början på februari. Lönernas generella förhöjning är 1,6 % och med motsvarande förhöjning har också kollektivavtalens tabellöner granskats. LAF:s medlemsarbetsgivare har informerats separat om genomförandet av löneförhöjningarna.

Extranet - medlemssidor

bli medlem

kom ihåg årsemälan

inkomstregistret bnr