Euroopan työviranomaisen (ELA) #Rights4AllSeasons-kampanja muistuttaa kausityöläisten oikeuksista

MTA on mukana Euroopan työviranomaisen (ELA) #Rights4AllSeasons-kampanjassa, joka muistuttaa kausityöntekijöiden oikeuksista, tukee työnantajia velvoitteiden täyttämisessä ja pyrkii turvaamaan reilut työehdot kaikkialla EU:ssa. 

MTA tukee ja neuvoo työnantajia näissä asioissa kuten aikaisemminkin.

MTA, Teollisuusliitto, HML ja SSMY ovat myös yhdessä tehneet oppaan, jota voidaan jakaa työntekijöille esim. perehdytyksen yhteydessä, tämä löytyy jäsenille extranetissä.

Monet viime aikoina voimaan tulleet lait ja muut toimet edistävät kausityöläisten ja muun ulkomaisen työvoiman tasavertaista kohtelua. Työ- ja elinkeinoministeriö on julkaissut seitsemällä kielellä Työskentely Suomessa -esitteen sekä avannut kesäkauden toimivan monikielisen neuvontapuhelimen työntekijöille, missä kerrotaan työntekijöiden oikeuksista ja tarjotaan neuvoja ja ohjeita, jos työntekijät epäilevät väärinkäytöksiä.

Tietoa näistä löytyy täältä.

#Rights4AllSeasons-kampanja käynnistyi koko EU:n alueella 15. kesäkuuta ja jatkuu lokakuun loppuun asti. Kampanjan nettisivuille on koottu ohjeita ja neuvoja Euroopassa työskenteleville kausityöläisille ja kausityötä tarjoaville työnantajille. 

Suomessa ELA:n kampanjaan osallistuu työ- ja elinkeinoministeriön ohella sosiaali- ja terveysministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, AVI, Maahanmuuttovirasto, Kela, TE-hallinto, MTK, Maaseudun Työnantajaliitto sekä Hedelmän ja Marjanviljelijän liitto ry.

Lue myös Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote täältä.