Keskiviikko     12.5      8.00-13.00
Torstai           13.5      Suljettu

Hyvää Helatorstaita!

Vapun erikoisaajat puhelinneuvonnassa:

Perjantai 30.4.2021 - 8.00-14.00

Iloista vappua kaikille!

Maatalouden kausityöntekijöille on valmistunut uudistettu ja tarkennettu Maatalouden kausityöntekijän työehdot 2021 -opas.

Pääset lukemaan lehdistötiedotteen tästä.

Oletko meidän jäsen? Löydät maatalouden kausityöntekijän työehdot 2021 meidän extranetistä, kohdasta kausityöntekijät. 

Tulevaisuuden maidontuottaja, kiinnostaako hyvä koulutus tuotannon ja yrittäjyyden saloihin?

Tutustu esitteeseen:
https://www.esitteemme.fi/MaitoyrittajanTahtivalmennus/MailView/ 

Apua rekrytointiin, turvallisesti Suomeen.

Katso uudituneet kotisivut:
https://jobs.toitasuomesta.fi/

Hei kaikille!

Minun nimeni on Heidi ja olen aloittanut uutena toimistovastaavana täällä MTA:ssa. Christel Wakkinen on siirtynyt viettämään ansaittuja eläkepäiviään ja jatkossa minä mm. vastailen toimiston puhelimeen. En vielä ole päässyt tutustumaan tai keskustelemaan teidän kaikkien jäsenien kanssa, mutta ilolla odotan, että saan tutustua teihin.

Haluan toivottaa teille kaikille oikein ihanaa kevättä, pidetään huolta toisistamme.

Terveisin,
Heidi

 

Pääsiäisen erikoisajat puhelinneuvonnassa:
torstai              1.4.2021    8.00-13.00
perjantai          2.4.2021    Suljettu
maanantai        5.4.2021    Suljettu

Työnantajan on pidettävä luetteloa työtekijöistä, jotka ovat altistuneet työssä koronalle tai muille vaarallisille biologisille tekijöille. Tämä velvollisuus koskee kaikkia aloja.
Lue lisää tästä linkistä:https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69903132

Tämä viesti on tarkoitettu alkutuotannon eli maa-, metsä-, puutarha- ja kalatalouden ulkomaisia kausityöntekijöitä työllistäville yrityksille.
Lue lisää tästä linkistä: https://uutiskirje.ruokavirasto.fi/archive/show/4314857

Maa- ja metsätalousministeriön ohjeistus työnantajille alkutuotannon kausityövoiman turvallisesta maahantulosta on valmistunut. Ohjeistus koskee vain lyhytaikaista kausityötä. Työntekijän oleskeluluvalla maahan tulevia henkilöitä koskevat yleiset maahantulomääräykset.

Lue lisää tästä linkistä: https://mmm.fi/-/ohjeistus-alkutuotannon-kausityovoiman-turvallisesta-maahantulosta-valmistunut

Töitä Suomesta järjestää jo lentoja kausityöntekijöille. 
Lue lisää tästä linkistä: https://www.xn--titsuomesta-n8a5u.fi/maahantulo/

Pitkäaikainen toimistosihteerimme Christel Wakkinen on siirtymässä eläkkeelle 1.3.2021 ja kiitämme häntä pitkästä työurasta liiton palveluksessa. Hänen tehtäviään hoitaa jatkossa tradenomi Heidi Nemlander.

Extranet-jäsensivuiltamme löytyy maaseutuelinkeinojen työehtosopimus nyt myös ukrainan kielellä.

Liiton syyskokouksessa 4.12. valittiin liiton puheenjohtaja ja hallitus ensi vuodelle. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen toimitusjohtaja Pasi Hakkarainen Luumäeltä. Uusi hallituksen varsinainen jäsen on toimitusjohtaja Lasse Paavola Seinäjoelta (turkistuotanto) varajäsenenään toimitusjohtaja Peter Björkskog Luodosta. Uusiksi hallituksen varajäseniksi valittiin marjanviljelijä Noora Räsänen Leppäviralta (maaseutuelinkeinot) ja toimitusjohtaja Inari Jansson Tampereelta (taimistoala). Hallituksen kokoopano löytyy tästä

Työvoiman vähentämistä koskevat määräaikaiset muutokset, eli lyhyempi yt-neuvottelu- ja ilmoitusaika lomautuksissa, määräaikaisten työntekijöiden lomauttaminen, koeaikapurku tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä ja pidempi takaisinottoaika, päättyvät 31.12.2020.

Työntekijä sairastuu koronaan  

Työntekijän ollessa poissa työstä sen vuoksi, että hän on sairastunut koronaan, maksaa työnantaja työntekijälle sairausajan palkkaa työehtosopimuksen mukaisesti.

Rajavartioston uuden linjauksen myötä on nyt mahdollista päästä maahan jo ennen kausityötodistuksen saamista. Tämä koskee pääosin Ukrainaa, koska monista muista maista ei pääse lähtemään. Esimerkiksi Venäjän ja Thaimaan varaan ei kannata tänä kautena laskea.

MTK:n sivujen (www.töitäsuomesta.fi) kautta avataan lentoja varattavaksi sitä mukaa, kuin edellisen lennon varaukset ovat täyttymässä. Tarpeen vaatiessa lentoja järjestetään ensi viikolla päivittäin. Tilauslennot sujuvoittavat maahanpääsyä, koska kausityöntekijöiden tiedot toimitetaan jo etukäteen Rajavartiostolle.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 11.6. puutarhaneuvoksen arvonimen hallituksemme puheenjohtajalle Pasi Hakkaraiselle. MTA onnittelee!

MTA ja Teollisuusliitto ovat sopineet maaseutuelinkeinojen, puutarha-alan, viher- ja ympäristörakentamisalan ja turkistuotantoalan työehtosopimuksiin väliaikaisesta muutoksesta lomautusilmoitusaikaan, muutos on voimassa 31.12.2020 asti. Lomautusilmoitusaika on tällä aikavälillä 5 päivää (14 päivän sijasta).

Esim. Lomautusilmoitus annetaan pe 12.6, jolloin lomautus alkaa to 18.6.

Korona-viruksen seurauksena Suomen talous on ajautunut tilanteeseen, joka vaarantaa yritystoiminnan edellytykset, työllisyyden ja ihmisten toimeentulon. Tämän vuoksi on tehty väliaikaisia muutoksia työlainsäädäntöön. Muutokset ovat voimassa 31.12.2020 asti. 

Tästä päivästä eli 14.5. lähtien ulkomaalaisten työntekijöiden nimilistaa ei ole enää rajavartiolaitoksen käytössä. Nyt päästetään 3 000 ulkomaalaista työntekijää Suomeen, mikäli heillä on voimassa oleva työlupa ja työnantajan täyttämä lomake siitä, että työtehtävä kuuluu huoltovarmuuden kannalta tärkeisiin työtehtäviin. Tämän sivuston kautta https://www.töitäsuomsesta.fi/ voi varata lentoja.

Lomake tässä > Lomake työnantajille: Välttämätön maahantulo FI/EN (pdf)   

Kevään ja alkukesän tarpeisiin sallitaan 14.5. alkaen 3 000 henkilön maahantulo EU:n ulkopuolelta aikaisemmin päätetyn 1 500 henkilön lisäksi.

Linkki: kausitoita.fi >  

Suomen Ukrainan suurlähetystöltä on tullut tieto, että meidän ensi ja seuraavan viikon lennot eivät pääse lähtemään Ukrainasta Suomeen. Ukrainan hallitus on päättänyt, ettei se päästä kansalaisiaan lähtemään muihin maihin kausityöhön. Odotellessa mahdollisia ulkomaisia kausityöntekijöitä voidaan palkata muita sijaisiksi. Sijaisuus on laillinen peruste määräaikaiselle työsopimukselle.

Alakategoriat