Asiantuntevaa tietoa, neuvontaa ja koulutusta maaseutuelinkeinojen, puutarha-, viher- ja ympäristörakentamisalan sekä turkistuotantoalan työnantajille.

MTA - Maaseudun työnantajaliitto

Palkattaessa nuoria, alle 18-vuotiaita kesätöihin työnantajan on erityisesti huolehdittava työturvallisuudesta. Aiemman työkokemuksen useimmiten puuttuessa nuoret työntekijät on huolellisesti perehdytettävä työhön ennen työn aloittamista. Perehdyttämistä ja työnopastusta on jatkettava työsuhteen aikanakin, jos esim. työtehtävät muuttuvat. Perehdyttämiseen liittyvää materiaalia löytyy lisää tästä:

MTA jatkaa jäsenille ilmaisia koulutuksia kevään aikana. Työsuhdeasiain Päiviä järjestetään seuraavasti:

TES:n keskeiset asiat hallintaan
• Perjantai 5.4. Hämeenlinna / Torstai 11.4. Turku
• Maanantai 15.4. Seinäjoki / Keskiviikko 17.4. Seinäjoki (på svenska)

Haastavat tilanteet työpaikalla
• Perjantai 12.4. Turku / Tiistai 16.4. Seinäjoki

Koulutuspäivien ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Extranet-jäsensivulta kohdasta: Koulutus. Jos et vielä ole MTA:n jäsen, ota yhteyttä toimistoomme. Tervetuloa mukaan!

MTA:n sopimusaloilla vuoden 2019 palkankorotukset tulevat voimaan helmikuun alussa. Palkkojen yleiskorotus on 1,6 % ja vastaavalla korotuksella on tarkistettu myös työehtosopimusten taulukkopalkkoja. MTA:n jäsentyönantajille on tiedotettu erikseen palkankorotusten toteuttamisesta.

Extranet - jäsensivut

Siirry jäsensivuille

liity jäseneksi

muista vuosiilmoitus

tulorekisteri bnr