Asiantuntevaa tietoa, neuvontaa ja koulutusta maaseutuelinkeinojen, puutarha-, viher- ja ympäristörakentamisalan sekä turkistuotantoalan työnantajille.

MTA - Maaseudun työnantajaliitto

MTA jatkaa jäsenille ilmaisia koulutuksia kevään aikana. Työsuhdeasiain Päiviä järjestetään seuraavasti:

TES:n keskeiset asiat hallintaan
• Perjantai 5.4. Hämeenlinna / Torstai 11.4. Turku
• Maanantai 15.4. Seinäjoki / Keskiviikko 17.4. Seinäjoki (på svenska)

Haastavat tilanteet työpaikalla
• Perjantai 12.4. Turku / Tiistai 16.4. Seinäjoki

Koulutuspäivien ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Extranet-jäsensivulta kohdasta: Koulutus. Jos et vielä ole MTA:n jäsen, ota yhteyttä toimistoomme. Tervetuloa mukaan!

MTA:n sopimusaloilla vuoden 2019 palkankorotukset tulevat voimaan helmikuun alussa. Palkkojen yleiskorotus on 1,6 % ja vastaavalla korotuksella on tarkistettu myös työehtosopimusten taulukkopalkkoja. MTA:n jäsentyönantajille on tiedotettu erikseen palkankorotusten toteuttamisesta.

Maaseudun Työnantajaliitto MTA:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu asiantuntija OTM Kristel Nybondas, 50v. Hänellä on useamman vuoden työkokemus MTA:ssa asiantuntijan tehtävässä ja hän on myös toiminut Työtuomioistuimen varajäsenenä viimeiset kolme vuotta. Uuteen toimeensa hän astuu syyskuussa 2019. Liiton nykyinen toimitusjohtaja Veli-Matti Rekola siirtyy eläkkeelle samana ajankohtana.

Kristel Nybondasilla on vahva tausta maaseudulla hänen osallistuessaan lapsuudesta asti kotitilan töihin Lapinjärvellä. Maatilan työt siellä kutsuvat häntä ajoittain edelleen kodistaan Espoossa. Harrastustensa puolelta Kristelillä on laaja verkosto hevostalouden yrityksiin, jotka ovat myös tärkeä osa MTA:n jäsenkenttää. Kristelin äidinkieli on ruotsi, suomen kielen lisäksi hän osaa sujuvasti englantia ja saksaa.

Extranet - jäsensivut

Siirry jäsensivuille

liity jäseneksi

muista vuosiilmoitus

ilmoittaudu kevatkokous 

tulorekisteri bnr