Sakkunnig information, rådgivning och utbildning för arbetsgivare inom landsbygdsnäringarna, trädgårds-, grön- och miljöanläggningsbranschen samt pälsproduktionsbranschen.

Landsbygdens Arbetsgivareförbund - LAF

LAF presenterar sin arbetsgivarservice på Farmari-uställningen i Seinäjoki 14. – 17.6. Landsbygdsföretagare, kom och bekanta dig med vår verksamhet och diskutera aktuella frågor på vår avdelning A 63 i Arenahallen.

Då man anställer unga, under 18-åringar, till sommarjobb ska arbetsgivaren se till att de övervakas särskilt väl i arbetet. De unga saknar ofta tidigare arbetserfarenhet och därför ska de introduceras i arbetet särskilt grundligt innan arbetandet påbörjas. Introduceringen och handledningen ska fortsätta under anställningens förlopp, om arbetsuppgifterna t.ex. förändras.

 

Landsbygdens Arbetsgivareförbund och Träförbundet vill för egen del stöda grundskoleelevers, tiondeklassisters, gymnasisters och VALMA-utbildningsdeltagares möjligheter att bekanta sig med arbetslivet som en del av sommarpraktikprogrammet "Bli bekant med arbetslivet och tjäna".

Ett anställningsförhållande enligt sommarpraktikprogrammet omfattar två veckor eller tio arbetsdagar och kan infalla mellan 1.6 – 31.8. Lönen som betalas till den unga och som inkluderar semesterersättningen är 335 euro. Närmare information finns här.

Extranet - medlemssidor

bli medlem

kom ihåg årsemälan