Asiantuntevaa tietoa, neuvontaa ja koulutusta maaseutuelinkeinojen, puutarha-, viher- ja ympäristörakentamisalan sekä turkistuotantoalan työnantajille.

MTA - Maaseudun työnantajaliitto

Maaseudun Työnantajaliitto MTA:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu asiantuntija OTM Kristel Nybondas, 50v. Hänellä on useamman vuoden työkokemus MTA:ssa asiantuntijan tehtävässä ja hän on myös toiminut Työtuomioistuimen varajäsenenä viimeiset kolme vuotta. Uuteen toimeensa hän astuu syyskuussa 2019. Liiton nykyinen toimitusjohtaja Veli-Matti Rekola siirtyy eläkkeelle samana ajankohtana.

Kristel Nybondasilla on vahva tausta maaseudulla hänen osallistuessaan lapsuudesta asti kotitilan töihin Lapinjärvellä. Maatilan työt siellä kutsuvat häntä ajoittain edelleen kodistaan Espoossa. Harrastustensa puolelta Kristelillä on laaja verkosto hevostalouden yrityksiin, jotka ovat myös tärkeä osa MTA:n jäsenkenttää. Kristelin äidinkieli on ruotsi, suomen kielen lisäksi hän osaa sujuvasti englantia ja saksaa.

Eilen pidetyssä MTA:n syyskokouksessa valittiin liiton hallinnon johtohenkilöitä. Uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi tuli äänestyksen jälkeen toimitusjohtaja Pasi Hakkarainen Luumäeltä. Hän edustaa liitossa puutarhasektoria ja päivätyönään toimii Ansari-Yhtymä Oy:n toimitusjohtajana. Pasi Hakkarainen on tätä ennen ollut kaksi vuotta hallituksen varapuheenjohtajana. Puheenjohtajavalinnan jälkeen palkittiin tehtävää vuodesta 2006 hoitanut talousneuvos Kimmo Hovi, joka saatesanoissaan arvosti työnantajaliiton yhtenäisyyttä ja painotti sen tärkeyttä tulevissakin työmarkkinoiden haasteissa.

Syyskokouksessa valittiin myös hallitus vuodelle 2019. Uusia hallituksen varsinaisia jäseniä ovat maanviljelijä Riku-Sippo Uotila maaseutuelinkeinoissa ja toimitusjohtaja Juha Oksanen puutarha-alalta. Hallituksen kokoonpano löytyy tästä.

MTA:n syyskokous pidetään maanantaina 10.12. Helsingissä ravintola Sipulissa klo 9.30 alkaen. Henkilövalinnoissa keskeisenä asiana on uuden puheenjohtajan valinta vuodelle 2019. Hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan talousneuvos Kimmo Hovin toimikausi päättyy vuoden vaihteessa.

Uudeksi puheenjohtajaksi ovat ehdolla nykyinen hallituksen jäsen TTM Niels Borup (Pockar Gård/maaseutuelinkeinot) ja hallituksen varapuheenjohtaja toimitusjohtaja Pasi Hakkarainen (Ansari-Yhtymä Oy/puutarha-ala). Syyskokouksessa liiton jokaisella jäsenellä on äänioikeus. Lisäksi jäsen voi kokouksessa valtakirjalla edustaa enintään kahta liiton muuta jäsentä. Sääntöjen mukaan äänioikeuden käyttäminen edellyttää ennakkoilmoittautumista kokoukseen kokouskutsun mukaisesti eli viimeistään 3.12.2018. Kokouskutsu, joka on lähetetty postitse MTA:n jäsenille, löytyy tästä.

Tervetuloa syyskokoukseen!

Extranet - jäsensivut

Siirry jäsensivuille

liity jäseneksi

muista vuosiilmoitus

tulorekisteri bnr